Ukoliko potraje, novonastala kriza izazvana virusom korona mogla bi donijeti velike probleme privrednicima. U Privrednoj komori Republike Srpske očekuju usvajanje mjera koje će olakšati protok robe, a samim tim i  nesmetanu proizvodnju. 

U Prijedorskom „Cromexu“, preduzeću za obradu metala čija proizvodnja uglavnom ide na ino-tržište, zasad rade nesmetano. Imaju dovoljno sirovine, a proizvode će, kako kaže direktor Enes Pehlić, lagerovati. Problema bi moglo biti ako ova kriza potraje, kaže on.

Goran Bojić, vlasnik i direktor ljubijskog „Elkera“, „Inving invest inženjeringa“ i „BG Energo tima“, podsjeća da sve linije snabdijevanja vode putevima Evropske unije, Srbije i ostalih zemalja u okruženju, što je u aktuelnoj situaciji značajan problem.

-U Privrednoj komori radimo dubinsku analizu kako bi imala podlogu za donošenje određenih mjera. S tim u vezi vodili smo intenzivne pregovore sa institucijama na državnom nivou, i možemo reći da su tenzije već malo splasnule i da su određeni prometi roba uspostavljeni između zemalja uz adekvatne mjere zaštite – rekla je Dijana Đaković, rukovodilac Privredne komore RS Kancelarije Prijedor.

M.Z. i P.Š.

PrethodniIN MEMORIAM: Preminuo protojerej-stavrofor Ranko Maletić
SlijedećiOBUSTAVA RADA SA STRANKAMA U SLUŽBENIM PROSTORIJAMA