U petak, 5. marta, u 19h  u Galeriji “Sreten Stojanović” u Prijedoru otvaramo izložbu slika Velimira Iliševića, pod nazivom “Uočljivo korijenje”.
Slikar Velimir Ilišević živi i radi u Švajcarskoj i Berlinu, a na ovoj izložbi biće  predstavljeni radovi nastali u proteklih skoro godinu dana, a trebali su premijerno biti pokazani u Berlinu. Tako će prijedorski ljubitelji umjetnosti biti u prilici da prvi vide ovu izložbu, koja se u aprilu seli i u Beograd.

Radovi ovog umjetnika iz Prijedora su izlagani u prestižnim galerijama i institucijama u inostranstvu, a mogli smo ih vidjeti između ostalog i na izložbama u Beogradu, Novom Sadu, Banjaluci, Trebinju, Prijedoru i Ljubljani. Kako je u katalogu izložbe navedeno “Uočljivo korijenje” jeste serija slika koja rezimira Iliševićeva dosadašnja promišljanja o slikarstvu,dok izbor motiva simbolizuje razvoj i ukazuje na njegova buduća dostignuća.”
Inicijator ove izložbe je porodica Knežević ,koja je uložila i sredstva za renoviranje prijedorske galerije. Ovim nastojimo da utaknemo novu energiju u kulturni život grada Prijedora i da galerija postane mjesto razmjene i izvan regiona.
Očekujemo da izložbu otvori gradonačelnik Prijedora,gospodin Dalibor Pavlović.


Galerija