22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

Elektrokrajina: nulta tolerancija prema dužnicima (video)

Najnovije vijesti

ZP ,,Elektrokrajina” a.d. Banja Luka, od ponedjeljka je počela sa sistemskom primjenom nulte tolerancije prema svim dužnicima. Stoga su pozvali sve kupce električne energije da izmire svoje dospjele obaveze za utrošenu električnu energiju, jer će, u suprotnom, biti prinuđeni na preduzimanje svih zakonskih mjera i mehanizama naplate, istakao je Predrag Klincov, portparol “Elektrokrajine”. On je dodao da će se restriktivne mjere primjenjivati prema kupcima kojima je u proteklom periodu omogućeno plaćanje u ratama na osnovu zaključenih reprograma.

Upozoravaju se svi kupci koji nakon isključenja budu podnosili zahtjeve za ponovno priključenje, da će za isto morati izmiriti sve dospjele obaveze za električnu energiju te platiti naknadu za ponovno priključenje.

Pored navedenog, ,,Elektrokrajina” će, u saradnji sa policijom i Tužilaštvom, intenzivirati kontrole na otkrivanju krađe električne energije, te će pred nadležnim organima zahtijevati   sankcionisanje počinilaca u skladu sa odredbama Krivičnog zakona Republike Srpske, čije su propisane kazne za krađu električne energije kazna zatvora u trajanju od šest do osam godina, te novčana kazna.

KV