0.8 C
Prijedor
Subota, 4 Februara, 2023

OD SUTRA DO 17. SEPTEMBRA JUBILARNI “KNJIŽEVNI SUSRETI NA KOZARI”

Najnovije vijesti

Predstavljanjem Centra za srpske studije iz Banjaluke u Prijedoru sutra počinju 50. “Književni susreti na Kozari” koji će trajati do 17. septembra, najavljeno je iz Gradske uprave. Prvi u nizu događaja ovogodišnjih susreta biće održan u Galeriji “Sreten Stojanović” u 19.00 časova.

Veče krajiških pjesama biće upriličeno u četvrtak, 8. septembra, u prijedorskoj galeriji u 19.00 časova, a dan kasnije mali poetski čas “Spomen na Skendera” na Paležu u 11.00 časova.

Promocije “Knjige sjećanja” planirana je za utorak, 13. septembar, u Gradskoj čitaonici u 19.00 časova.

U Galeriji “Sreten Stojanović” 14. septembra u 19.00 časova biće promocija novih izdanja iz edicija “Ovjenčani” i “Tragovi”, Veče pjesnika zavičajnog kruga u 20.00 časova, a Veče srpskih pjesnika iz Crne Gore dan kasnije u 20.00 časova.

U Pozorištu Prijedor 16. septembra u 19.30 časova biće otvorena izložba fotografija “Književni susreti kroz vrijeme”, a u 20.00 časova biće održana svečana akademija.

Polaganje vijenaca na Spomen-kompleks i bistu Skendera Kulenovića na Mrakovici planirano je 17. septembra u 11.00 časova, za podne poetski čas na Kozari i u 20.00 časova u Pozorištu Prijedor Veče laureata. Književnu nagradu “Skender Kulenović – Književni vijenac Kozare” ove godine ponio je pjesnik i akademik Gojko Đogo.

Domaćin i izvršni organizator manifestacije je grad Prijedor, pokrovitelj je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a saorganizatori su gradovi Banjaluka i Gradiška i opštine Kozarska Dubica, Kostajnica, Novi Grad, Laktaši i Srbac.

SRNA