OD UKUSNIH JELA DO HUMANIH DJELA (VIDEO)

U restoranu Ugostiteljsko-ekonomske škole učenici kuvari pripremili su specijalitete za posjetioce ovog restorana, a prikupljeni novac od prodaje hrane utrošiće u humanitarne svrhe. Na dnevnom meniju našle su se pohovane palačinke, razne pite, šnicle, peciva i kolači po povoljnim cijenama.

Učenik trećeg razreda, Smjer kuvar, Miloš Savić kaže da je bilo zanimljivo kuvati, jer su spojili ugodno sa korisnim i da je posebno zadovoljstvo učiti dok znaš da činiš dobra djela.

Profesor srpskog jezika Dajana Vulin rekla je da su svi zajedno bili oduševljeni idejom da prikupe novac za svoje siromašnije drugove.

– U našoj školi osnovana je školska zadruga na ideju i prijedlog Agencije lokalne demokratije iz Prijedora i naših prijatelja i saradnika iz Trenta. Zadatak je bio da učenici ugostiteljske struke osnuju zadrugu i pripreme hranu koju će prodavati u humanitarne svrhe – kaže Dajana Vulin. – Plan nam je da pomognemo učenicima završnih razreda koji nisu u mogućnosti da odu na matursko veče – dodala je Vulinova.

Restoran u ovoj školi otvorenog je tipa i u vrijeme doručka ovdje dolaze mnogi poslovni ljudi. Učenici sa profesorima kuvaju razne specijalitete, a gosti koji se svakodnevno vraćaju, dokaz su da se u restoranu pripremaju  ukusna i kvalitetna jela.

I. Pekarić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!