5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

ODATA POČAST POGINULIM ŽELJEZNIČARIMA (VIDEO)

Najnovije vijesti

Parastosom, polaganjem vijenaca i minutom ćutanja, uz prodoran zvuk sirene, danas je odata počast željezničarima prijedorskog Željezničkog čvora, koji su poginuli u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Njih 28 dalo je svoje živote za Republiku Srpsku. Pomen ispred spomenika poginulim željezničarima služio je protojerej stavrofor Ranko Maletić.

– Svake godine u okviru obilježavanja 12. maja, Dana željezničara i krsne slave “Željeznica Republike Srpske”, Svetog Vasilija Ostroškog, na ovaj način se, zajedno sa porodicama poginulih boraca, prisjetimo radnih kolega i drugova,  koji su u proteklom ratu dali svoje živote – rekao je Milojica Rendić, predsjednik BO  Željezničkog čvora Prijedor.

Pomenu ispred spomen-ploče poginulim željezničarima prisustvovale su porodice, radne kolege i generalni direktor “Željeznica Republike Srpske” Dragan Savanović.

– Dužni smo da čuvamo uspomenu na njih. Svake godine okupimo se na ovom mjestu, odajemo počast  i sjećamo se svojih poginulih radnih kolega i saboraca – rekla je Mirjana Radić, direktor Sekcije za saobraćajno-transportnu djelatnost Prijedor.

Vijence i cvijeće položile su delegacije Boračke i Organizacije porodica poginulih boraca grada Prijedora, “Željeznica Republike Srpske”, porodice i kolege poginulih željezničara.

M.Stegić