Oko jedne stvari odbornici prijedorskog parlamenta postigli su konsenzus. Jedinstveni su u tome da im je drago što je 2020. godina gotova. Svi se nadaju da ćemo konačno vidjeti kraj pandemije, koja je u potpunosti promijenila način na koji živimo. Očekuju da će politička situacija u Prijedoru biti stabilnija nego što je bila u posljednje vrijeme. Takođe, nadaju se da će se popraviti privredni ambijent. Evo šta su nam rekli odbornici:

Saša Bursać (SNSD)

– Očekujem da naredna godina bude bolja od 2020-te. Bila je teška u svakom pogledu za grad Prijedor. Teška za politički život. Teška zbog pandemije. Teška za poslovanje, opterećena problemima. Očekujem da će u 2021. doći do smirivanja pandemije, da nam što prije dođu vakcine i odrade svoje. Očekujem da će doći do stabilizacije privredne situacije, kako u Prijedoru tako i u Republici Srpskoj, regionu i svijetu. Očekujem da ćemo ponovo početi normalno da živimo.

Goran Predojević (DNS)

– Mislim da bismo svi voljeli da se 2020. nikad ne ponovi. Prije svega želim da se ova pandemija završi i da se vratimo normalnom životu. Što se Skupštine tiče, očekujem da se vrati politička stabilnost i dijalog, da se bavimo isključivo pitanjima od značaja za grad i građane Prijedora.  

Igor Kneginjić (SP)

– Što se tiče političkog ambijenta, očekujem da će biti mnogo stabilniji u sledećoj godini. Očekujem realizaciju brojnih projekata i da će stanovništvo osjetiti boljitak, bolji standard i uslove življenja. Naravno, nadam se da će situacija sa pandemijom da se stabilizuje i u konačnici završi. Jednostavno da će 2021. donijeti mnogo bolji period za građane Prijedora.  

Duško Miletić (SPS)

– Nadam se da će biti bolje što se tiče pandemije koja nas je zadesila. Isto tako očekujem da će u narednoj godini Vlada Republike Srpske i gradska administracija ozbiljnije ući u rješavanje nekih problema. Nadam se da nas u 2021. očekuje mnogo investicija i da će grad krenuti nabolje.

Mesud Trnjanin (SDA)

– Prije svega želim da se ova pandemija završi i da se vratimo normalnom načinu života. Da se priroda malo smiri, jer sve ovo vidim kao jednu opomenu da ljudi konačno moraju shvatiti da smo samo prolazna stvar. Naravno, od novog rukovodstva Grada očekujem da ide u pravcu u kojem su to obećali.

Nenad Mejakić (US)

– Očekujem da naredna godina bude bolja od 2020, što i neće biti pretjerano teško. Zaista je bila teška za građane. Očekujem kraj pandemije, i da će 2021. biti godina oporavka. Da Prijedorčani osjete bolje sutra, sa novom vlašću. Priželjkujemo nove projekte, nova radna mjesta i neke bolje uslove za život.

Odbornici s kojima smo razgovarali poželjeli su Prijedorčanima srećnu i uspješnu 2021. A građani od odbornika očekuju da odrade svoj dio kad je u pitanju stvaranje srećnije i uspješnije nove godine. Jednostavno, da ispune svoja predizborna obećanja.

Z. J.