3.8 C
Prijedor
Nedjelja, 26 Marta, 2023

KLUB ODBORNIKA SDS-a: SARADNJA SA SNSD-om TUBINOVA SAMOVOLJA

Najnovije vijesti

Klub odbornika SDS-a u Skupštini grada Prijedora, na konferenciji za medije, saopštio je da se ograđuje od nedavnih istupa i stavova predsjednika prijedorskog Gradskog odbora SDS-a, Milana Tubina, vezanih za novu skupštinsku većinu i saradnju sa SNSD-om.

U pitanju je samoinicijativno djelovanje čovjeka koji je privatizovao stranku radi ličnih interesa, tvrdi Jovana Panić, šef Odborničkog kluba SDS-a. – Taj čovjek samoinicijativno dogovara nekakve koalicije, saradnje i dijeli funkcije. Sve to mimo stavova i volje Kluba odbornika i bez zvaničnog stava rukovodstva Stranke. Mi smo uputili dopis novom rukovodstvu SDS-a o situaciji u Prijedoru. I ranije smo upozoravali javnost i prethodno rukovodstvo, prije svega o načinu izbora gospodina Tubina na mjesto predsjednika Gradskog odbora i o samom radu GO. A sad smo došli do toga da je taj čovjek uveo SDS u saradnju sa SNSD-om – rekla je Panićeva.

Odbornik ove stranke Slavko Švraka tvrdi da su Tubinovi postupci u suprotnosti sa statutom SDS-a, jer tamo stoji da vrh Stranke treba da odobri bilo kakvo koaliranje sa drugim političkim subjektima. Zato odbornici SDS-a nastavljaju sa opozicionim djelovanjem, ne svrstavajući se ni na jednu stranu, kaže Švraka.  – U proteklom periodu Milan Tubin je mene okarakterisao kao glavnog pregovarača sa SNSD-om, a poslije je tvrdio da me DNS uzima pod svoje okrilje. To nije istina. Radimo po planu koju smo mi, odbornici, usvojili početkom godine. I radićemo u interesu naroda, a ne za neka lična potkusurivanja – izjavio je Švraka.

Odbornik SDS-a Sanja Rađenović rekla je da je u dopisu predsjedniku Stranke Mirku Šaroviću ukazano na odnos Tubina prema Odborničkom klubu. – Obavijestili smo ga o nedozvoljavanju odbornicima da koriste prostorije Stranke, o takozvanoj suspenziji nas četvoro iz Odborničkog kluba, te o koaliranju sa SNSD-om. Očekujemo da će uskoro gospodin Šarović da se izjasni o navedenim pitanjima – rekla je Rađenovićeva.

Dopis Šaroviću potpisuju četvoro od pet odbornika SDS-a i to: Jovana Panić, Sanja Rađenović, Slavko Švraka i Ratko Stojić. Pored njih, odbornik SDS-a u prijedorskoj skupštini je i Radenko Stijepić, koji nije potpisao dopis.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović oglasio se u medijima povodom stanja u Gradskom odboru Prijedor, rekavši da će stranački organi uskoro razmotriti probleme koje SDS ima u ovom gradu. Šarović je potvrdio da vrh Stranke nije dao saglasnost o pokretanju smjene gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića, te da će se razgovarati i o toj temi.

Z.J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!