Zbog virusa korona otkazana je 35. redovna sjednica Skupštine grada Prijedora, koja je trebalo da bude održana sutra. Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, nakon što je povukao svih 38 tačaka dnevnog reda, pozvao je na otkazivanje sjednice radi zaštite zdravlja stanovništva, odbornika i službenika u Gradskoj upravi, a poštujući mjere Vlade Republike Srpske o uvođenju vanredne situacije. Juče je, nakon razgovora sa gradonačelnikom, rukovodstvo Skupštine predložilo da se sjednica ipak održi, ali samo sa dvije tačke dnevnog reda, od kojih bi jedna bila informacija o stanju u Prijedoru u vezi sa virusom korona. Druga tačka bio bi Program mjera za sprečavanje i suzbijanje, eliminaciju i eradikaciju zaraznih bolesti na području Grada Prijedora za 2020. godinu. Ipak, nakon dodatnih konsultacija, danas je donesena odluka da se zasjedanje odgodi. Sve je pojasnio predsjednik gradskog parlamenta Mirsad Duratović.

– Nakon sinoćnje sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije i konsultacija koje smo obavili sa gradonačelnikom, i na njegovu preporuku kao komandanta Štaba, te razgovora sa šefovima odborničkih klubova,  donijeli smo odluku da odgodimo sjednicu – rekao je Duratović.

Dio osoblja Skupštine grada, koje spade u rizičnu kategoriju, ostaće kod svojih kuća do 23. aprila, dodao je Duratović. Ipak, Skupština nastavlja sa radom i, ukoliko bude potrebe, održaće zasjedanje. Kad je u pitanju donošenje odluka koje su bitne za sprečavanje širenja virusa korona, a koje su u nadležnosti Skupštine, odbornici su spremni da u bilo koje vrijeme zakažu posebnu sjednicu, pojasnio je predsjednik Skupštine grada. Duratović je dodao da su se odbornici  s kojima je razgovarao stavili na raspolaganje Štabu za vanredne situacije, kao volonteri ili na neki drugi način.

Z. J.

PrethodniOBUSTAVA RADA SA STRANKAMA U SLUŽBENIM PROSTORIJAMA
SlijedećiPRIJEDORČANI POŠTUJU PREVENTIVNE MJERE (video)