-5.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

ODLOŽENA SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA ZBOG “BIJELIH TRAKA”

Najnovije vijesti

Za danas zakazana sedma redovna sjednica Skupštine grada Prijedor odgođena je za petak, 2. jun. Predstavnici političkih partija koje čine gradski parlament, u razgovoru s gradonačelnikom Milenkom Đakovićem, usaglasili su se da zasjedanje bude odgođeno zbog obilježavanja Dana bijelih traka, da bi odbornici koji to žele mogli prisustvovati obilježavanju ovog dana.

predsjednik Skupštine grada, Sead Jakupović

– Želim da poručim svima onima koji na bilo koji način žele da zloupotrebe mrtve, da to ne rade. Ovo je dan kada treba odati počast svim ubijenim i želim da se tako i ponašamo – poručio je predsjednik Skupštine grada Sead Jakupović.

On se zahvalio svim odbornicima, naročito onima srpske nacionalnosti, koji su pokazali razumijevanje i podržali odgađanje sjednice. Pohvalu na konsenzusu oko odlaganja zasjedanja uputio je i Mirsad Duratović, odbornik Demokratske fronte.

odbornik Demokratske fronte, Mirsad Duratović

– Skupština je danas načinila velik korak u pravcu uspostave suživota i pomirenja i napravila jedan otklon od politike koja je vođena devedesetih godina – rekao je Duratović od koga je i potekla inicijativa za odgađanje zasjedanja.

šef Odborničkog kluba DNS-a, Goran Predojević

– Skupština je mjesto na kojem treba da se bavimo temama od značaja za naše građane, a ne politikanstvom. Odgađanje je usvojeno jednoglasno, kako bi odbornici koji to žele mogli da prisutvuju obilježavanju Dana bijelih traka, a da u petak nastavimo sa rješavanjem pitanja koja se tiču građana – naveo je Goran Predojević, šef Odborničkog kluba DNS-a.

Podsjetimo da je sedmo zasjedanje gradskog parlamenta trebalo da se održi 24. maja, ali je odgođeno zbog smrti zamjenika gradonačelnika Drage Tadića.

https://youtu.be/e_Quxz_iIO8

Z.J.

foto: Giga