Sve đačke ekskurzije, maturske ali i školski izleti , poput tradicionalne škole u prirodi, zbog pandemije virusa korona  odloženi su do daljnjeg. Gorana Bosančić, direktorica Osnovne škole „Petar Kočić“, kaže da su već krajem januara i početkom februara, zbog naznaka o pandemiji koron, na čekanje stavili planiranu ekskurziju u Budvu. S  odlukom su se u anketiranju složili i roditelji.

Svi su roditelji bili već krajem januara i početkom  febrauara razmišljanja da se od ekskurzije odustane ili da se odloži. Za neko drugo, bolje vrijeme. Kontaktirali smo i agenciju koja je prošla na tenderu i rekli im da odlažemo putovanje do nekog boljeg perioda i iz raloga jer su već tada iz minisatrstva prosvjete poslali uputstvo , i to na vrijeme, da učenici srednjih škola ne idu van granica – kaže Bosančićeva.

Dodaje da su ispoštovali učenike, roditelje ali i situaciju u kojoj su se našli. Ubrzo je uslijedio i prekid nastave i učenje na daljinu, a nije organizovana ni tradicionalna škola u prirodi.

-Sad su upravo na Kozari  trebali biti četvrti razredi . I bez problema je odgođeno – kaže Bosančićeva.

Slično stanje i u srednjim školama. Veljko Janjetović, direktor Gimnazije „Sveti Sava“ kaže da su gimnazijski maturanti ove godine planirali na ekskurziju u Italiju. Još 25. februara od resornog ministarstva su dobili obavještenje da se sve đačke ekskurzije obustavljaju. Po novom pravilniku maturske eskurzije se organizuju krajem ili početkom školske godine pa je, kako napominje Janjetović, teško prognozirati i da li će ih uopšte i biti.

 -Znači kraj školske godine  definitivno otpada, planirali smo da se ide u septembru, tako ako u septembru ne bude izvodljivo bojim se da je nemoguće matursku ekskurziju organizovati u novembru, decembru  ili početkom naredne godine… Ne znam, vidjećemo.Pratićemo situaciju i o svemu obavještavati i učenike i roditelje – kaže Janjetović.

M.Z.  

PrethodniPrijedor : Još jedno lice preminulo od virusa korone (video)
SlijedećiVOLONTERI CRVENOG KRSTA SVAKODNEVNO NA USLUZI GRAĐANIMA (video)

1 COMMENT