-3.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

ODLUKA O “LJUBIJI” PRIJE NASTAVKA SKUPŠTINSKOG ZASJEDANJA

Najnovije vijesti

Odbor za privredu Narodne skupštine Republike Srpske okončao je danas u Banjaluci raspravu o odluci Vlade Srpske o prodaji 64,9 odsto akcija osnovnog kapitala Rudnika željezne rude “LJubija”, metodom neposrednog izbora kupca.
Predsjednik Odbora za privredu Narodne skupštine Dušan Berić rekao je da će Odbor konačnu odluku o ovom pitanju donijeti prije rasprave o ovoj tački dnevnog reda na 18. sjednici Narodne skupštine, čiji je nastavak zakazan za 10. maj.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić rekao je novinarima nakon saslušanja da je za Srpsku od izuzetnog značaja da dobije investitora koji je dao veoma ozbiljnu ponudu, a to je “Izrael investment grupa”.

“Ponuda zadovoljava očekivanja koja smo imali od ponuđača. Ovo je bio javni postupak u koji su dobrovoljno ušli `Arselor Mital` i `Izrael investment grupa`. Izraelska kompanija je dala neuporedivo bolju ponudu zbog čega je Vlada predložila Narodnoj skupštini da potvrdi da ova kompanija dobije pravo da upravlja akcijama `LJubije`”, dodao je Đokić.

Član Odbora za privredu Narodne skupštine Radovan Višković pitao je predstavnike “Arselor Mitala” da li mogu garantovati posao za više od 800 radnika te firme u Prijedoru ukoliko bi došlo do poremećaja na svjetskom tržištu.

Predstavnici “Mitala” su na Viškovićevo pitanje odgovorili da svih ovih godina vode računa o radnicima.

Na javnom saslušanju stavove su, osim članova skupštinskih odbora, iznijeli ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, te predstavnici “Izrael investment grupe” i “Arselor Mitala”.

izvor: Srna