5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

ODLUKA O ZAHTJEVIMA PARTIJA PO ZAVRŠETKU KONSULTACIJA

Najnovije vijesti

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će po završetku konsultacija sa predstavnicima političkih partija koje će učestvovati u izvršnoj vlasti odlučiti koji su njihovi zahtjevi realni, a koji nisu.

Višković je rekao da su njegove konsultacije sa predstavnicima političkih partija tek počele i biće nastavljene naredne sedmice.

“Taj prvi krug će trajati gotovo cijelu iduću sedmicu, a poslije toga slijede razgovori sa organizacijama od opšteg interesa, privrednicima i poslodavcima, sindikatima, nevladinim sektorom iz sfere boračko-invalidske zaštite i svima koji su na neki način korisnici budžeta Srpske”, rekao je Višković.

Kada bude završen taj prvi krug, on je rekao da će sa javnošću podijeliti informacije o tome šta su zahtjevi i želje grupa s kojima se razgovaralo.

“Naravno da je bilo zahtjeva predstavnika stranaka, ali o tome šta je realno ili nije ću odlučiti kada se završim konsultacije”, rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

On je rekao da Vlada prema Ustavu ima 16 ministara, od kojih je osam iz reda srpskog, pet iz bošnjačkog, a tri iz hrvatskog naroda.

“Srpska nema mogućnost da uvodi nova ministarstva i moramo se uklopiti u ustavna ograničenja”, rekao je Višković.

SRNA