13.8 C
Prijedor
Utorak, 21 Marta, 2023

ODRED IZVIĐAČA “LOLA” IZ NIŠA POBJEDNIK IZVIĐAČKOG VIŠEBOJA

Najnovije vijesti

Ekipa Odreda izviđača “Lola” iz Niša pobjednik je dvodnevnog izviđačkog višeboja “Kozara 2016” koji je održan u Prijedoru.
Starješina Izviđačkog odreda “Dr Mladen Stojanović” Prijedor Ernest Badnjević rekao je da je ovo bio tradicionalni izviđački višeboj koji je ovaj odred organizuje od 2013. godine uz podršku grada Prijedora, a ove godine i Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.
ernest-badnjevic
“Zadovoljni smo odzivom oko 350 izviđača iz raznih dijelova BiH i Srbije te pokazanim znanjem i vještinama koji trebaju da krase izviđače, istakao je Badnjević.

On je dodao da je pred izviđačima do kraja godine još nekoliko masovnijih manifestacija kao što je Festival izviđačke pjesme u Osijeku i Izviđački dani u Banjaluci, te svečana akademija u Sarajevu povodom 65 godina izviđaštva u BiH.
img_0609
Na ovogodišnjem višeboju u Prijedoru učestvovalo je 28 izviđačkih ekipa iz Temerina, Niša, Prijepolja, Brčkog Vareša, Tešnja, Broda, Kozarske Dubice, Banjaluke, Nemile, Visokog, Zenice, Banovića, Konjica, Rakovice-Sarajevo te ekipe prijedorskih osnovnih škola, uddruženja iz Sanskog Mosta i kulturno-umjetičkog društva Saničani.

ПРИЈЕДОР, 13. НОВЕМБРА /СРНА/ - Извиђачки задаци.
ПРИЈЕДОР, 13. НОВЕМБРА /СРНА/ – Извиђачки задаци.

Prvi izviđački višeboj u Prijedoru je organizovan 1978. godine na Kozari kao pokušaj da se napravi jako-elitno topografsko takmičenje, koji je tradicionalno održavan do 1992. godine i kojem je cilj i tada bio edukacija mladih iz oblasti timskog rada, snalaženja u prirodi i života sa prirodom.

izvor: srna

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!