Na aerodromu “Urije” održan je 12. Blanik kup “Prijedor 2017” jedino takmičenje u BiH u preciznom slijetanju jedrilicom. Kup je bodovan u četiri konkurencije: Prvenstvo Republike Srpske, Federacije BiH, BiH i Otvoreno prvenstvo. Učestvovala su 33 takmičara i 16 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Srbije, Australije  i BiH.

Adrian Milišić iz Aero-kluba “Livno” pobjednik je ovogodišnjeg Blanik kupa. Pobjednici u ekipnoj konkurenciji su članovi AK “Štip jedan” iz Makedonije. Milišić je pobjednik i u letovima koji su se bodovali za prvenstvo BiH kao i Federaciju BiH, dok su ekipno u obje ove kategorje bili najbolji članovi AK “Bihać jedan”. Pobjednik u konkurenciji Republike Srpske je Mirko Milaković iz AK “Krilo”, a ekipno AK “Prijedor jedan”.

Direktor Kupa Milan Marković rekao je da je takmičenje proteklo u najboljem redu, te da je zahvaljujući takmičarima i nastavnicima letenja, bezbjednost jedriličara i publike bila na zavidnom nivou.

Organizator kupa bio  je Aero klub “Prijedor”, a pokrovitelji grad Prijedor, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS. Manifestaciju su pomogli i prijatelji jedriličarstva.

M.Bogun

https://youtu.be/fbZMgzS6NQQ

Prethodni„LJETNI DANI DJEČIJE RADOSTI“ U DONJOJ LJUBIJI
SlijedećiOD 115 AUTOBUSA, 34 TEHNIČKI NEISPRAVNA (VIDEO)