-4.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

ODRŽAN  37.  „SUSRET URIJAŠA“ (FOTO+VIDEO)

Najnovije vijesti

Tradicionalna manifestacija, 37.  “ Susret Urijaša”,  nakon neformalnog druženjem mještana Urija i njihovih gostiju, kod doma, u petak naveče, nastavljena je  tradicionalnom fudbalskom takmicom , derbi susretom ekipa mladih i starih mještana Urija. Zbog lošeg vremena utekmica nije odgođena.

Na terenu veoma teškom za igru više sreće a i znanja imali su mladi koji su slavili rezulatom 4:0. Saša Stević je postigao dva gola a u listu strijelaca su se upisali Zlatan Radulović i Danijel Vujanović.

Ljubitelji fudbala mogli su uživati u dobrim potezima, efektnim golovima, padovima igrača oba tima. Specijalni žiri za najboljeg igrača derbija proglasio je Nikolu Pavičića iz  tima mladih.

Selektor mladih Brane Bucalo nije očekivao ovako visok poraz veterana. Čestitao je mladim i najavio da počinju pripreme za naredni derbi.

Nakon utakmice veterana i mladih  uslijedilo je druženje Urijaša i gostiju u društvenom domu na Urijama.  Vojo Pavičić, predsjednik Odbora 37.susreta pohvali se ovom manifestacijom, jedinstvenom u Potkozarju i šire.

Za vrijeme višečasovnog druženja, kako to tradicija nalaže, proglašen je učenik generacije Urija.

Ove godine to je bio Luka Mitrović.

Za vrijeme druženja Urijaša, uz obilje hrane, pića, pjesme, priče i sjete, organizovana je i tombola sa više vrijednih nagrada.

Odbor susreta, na čelu sa Vojom Pavičićem, obavio je besprijekorno svoj dio posla. Sve je uveseljavao Kajin bend i jedina dama na ovim susretima koja je bila zadužena za pjesmu i uveseljavanje muškaraca koji dva vijeka žive za ovo druženje.

Urijaši su izabrali odbor 38. susreta na čijem je čelu Branislav Šormaz-Markan,  a zamjenik Milenko Đaković, aktuelni gradonačelnik Prijedora.

Urijaši su se to veče hvalili da imaju  vojsku, policiju, aerodrom, avione, jedrilice, padobrance, bolnicu, uzorne firme i institucije i ambasadora u Japanu Borislava Marića-Marika.

Domaćinski su, kažu prihvatili i one koji su, devedesetih godina našli dom na Urijama.

M.Bogun

foto: Smeč