3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

Održan godišnji koncert Muzičke škole “Savo Balaban” (video)

Najnovije vijesti

Pred brojnom publikom u Pozorištu Prijedor, održan je tradicionalni godišnji koncert učenika Muzičke škole “Savo Balaban”. Učenici su imali priliku da pokažu šta su to sve naučili tokom ove školske godine, a naši sugrađani da uživaju u raznovrsnom muzičkom programu.

Publici su se predstavili svi horovi Muzičke škole, orkestar gitara, orkestar harmonika, gudački orkestar, “POP” sekcija, kamerni ansambli i solisti. Direktor Muzičke škole “Savo Balaban” Aljoša Novaković pohvalio je učenike koji su tokom školske godine postigli visoke rezultate u obrazovanju i na takmičenjima na raznim nivoima. Ono za čim učenici i profesori ove škole vape jeste Koncertna sala.

– Mi smo renoviranjem škole dobili izuzetne uslove za rad, ali nam fali još prostora. Večeras smo predstavili idejni projekat Koncertne sale, pa se nadamo da će korak po korak, doći do ostvarenja našeg cilja, a to je da učenici dobiju adekvatan prostor za rad, kao i prostor za mnogobrojne koncerte – poručio je Novaković.

Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS koji je prisustvovao godišnjem koncertu Muzičke škole, rekao je da ova škola ima čime da se pohvali, jer su njeni učenici sa mnogih takmičenja, pa i evropskih, donijeli značajna priznanja, što dosta govori o radu profesora sa učenicima. – Ministarstvo će podržati pomenuti projekat i nadam se da će se do iduće godine uspjeti nešto napraviti da ova škola dobije adekvatne uslove za rad – rekao je Malešević.

Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave RS rekla je da u toj priči treba još dosta planiranja. – Mislim da je ovo jedna dobra ideja za koju slijedi dosta ozbilnih koraka. Došlo je vrijeme da se i ta priča pokrene i mi ćemo svaki mudar i pametan korak u tom pravcu podržati – rekla je Rešićeva.

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora je rekao da su učenici ove Muzičke škole ponos Grada i da je Koncertna sala nešto što je potrebno i učenicima i Gradu. – Koncerta sala je tema o kojoj će se u skorijoj budućnosti aktivno razgovarati, te da se nadam da će i resorno ministarstvo podržati ovu aktivnost. Uz njihovu podršku i grad bi se uključio iz svog kapaciteta kako bi ova škola dobila novi prostor – rekao je Đaković.

Muzička škola „Savo Balaban“ priznata je i uvažena i van granica naše zemlje, a dokaz za to su mnogobrojne nagrade koje su učenici donijeli u naš Grad sa brojnih takmičenja. Najbolji među najboljima dobili su priznanja za svoj rad i trud tokom godine. Muzičku školu pohađa 365 učenika, od kojih je 42 u srednjoj školi.

M.Stegić