Srpsko kulturno-umjetničko društvo „Doktor Mladen Stojanović“ održalo je večeras tradicionalni godišnji koncert, na kojem su nastupili tamburaški i narodni orkestar, vokalni solisti, ženska pjevačka grupa i izvođački folklorni ansambl. Predstavljena je nova koreografija, „Igre iz Bosilegradskog krajišta“.

„Izveli smo ukupno šest koreografija, od kojih jednu premijerno. Nju smo uvježbavali oko tri mjeseca. Svake godine u decembru održavamo godišnji koncert, a to je za nas lijep dan i nešto što nam puno znači. Predstavljamo sve ono što smo radili u toku jedne godine“, rekao je Mladen Radić, umjetnički rukovodilac SKUD-a.

Publika u prepunoj sali gradskog pozorišta, čestim aplauzima nagrađivala je izvođače na sceni, a jedna od njih bila je i Nikolina Vrabičić, koja je već petnaest godina član ovog društva.

„Za folklor sam se odlučila zbog njegovanja tradicije, ali i zbog društva, putovanja i sklapanja novih poznanstava. Zbog fakulteta sam napravila dužu pauzu, ali vratila sam se u SKUD po završetku studija“, rekla je Nikolina.

Ona je samo jedan od dokaza da SKUD „Doktor Mladen Stojanović“ ne mora da strahuje zbog osipanja članova. Potvrđuje to i sekretar Društva, Nebojša Aleksić, koji ističe da su im se vratili neki članovi koji su, u međuvremenu, završili školovanje.

„Imamo čak slučaj porodice koja se vratila iz inostranstva, a njihova djeca su nam se ponovo pridružila. Zadovoljni smo što možemo uživo nastupati pred publikom, jer prošle godine smo, zbog epidemiološke situacije, koncert snimali onlajn. Spremali smo ovaj program od trenutka kada je dozvoljeno da radimo. U relativno kratkom periodu, ostvarili smo neke zaista zapažene nastupe, a svi se nadamo da će sljedeća godina biti mnogo bolja i da će se konačno normalizovati stanje sa pandemijom“, ističe Aleksić.

SKUD „Dr Mladen Stojanović“  trenutno ima 495 članova.

D. S.

PrethodniSINDIKATI BOLNICE I DOMA ZDRAVLJA TRAŽE PO 500 KM POMOĆI
SlijedećiCIK BiH potvrdio rezultate izbora za gradonačelnika Prijedora, Javor ubjedljivo pobijedio