5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

Održan “Humanitarni koncert za Kosmet” (video)

Najnovije vijesti

U Sportskoj dvorani „Mladost“ u Prijedoru sinoć je održan „Humanitarni koncert za Kosmet“, na kojem je nastupilo nekoliko kulturno-umjetničkih društava i Ženski kamerni hor „A Vista“. Koncert je organizovala Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“, a prikupljeni novac biće doniran za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji. Srđan Stupar, član te organizacije, rekao je da je koncert upriličen kako bi se pružila pomoć višečlanim porodicama.

– Porodicama se pomaže izgradnjom kuće, kupovinom traktora, kupovinom opreme za kuću i svega što je potrebno, kako bi im omogućili da žive na Kosovu i Metohiji – dodao je Stupar.

Učesnici koncerta kažu da im je zadovoljstvo nastupati na manifestacijama koje imaju humanitarni karakter. Milena Marić, predsjednik Srpskog kulturno-umjetničkog društva “Dr Mladen Stojanović”, ističe da se njihovi članovi rado odazivaju humanitarnim koncertima, jer na taj način pomažu onima kojima je pomoć neophodna.

– Mi se, po ko zna koji put, odazivamo humanitarnim koncertima. Volimo da pomažemo onima kojima je potrebna pomoć i da imamo što više saradnje sa drugim organizacijama i udruženjima – rekla je Marićeva.

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” osnovana je 2005. godine. Do sada su organizovali brojne humanitarne akcije, a za 23. jul su najavili Humanitarni košarkaški turnir “Trojka iz bloka”, koji će biti održan u Prijedoru.

B.D.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!