3.8 C
Prijedor
Nedjelja, 26 Marta, 2023

ODRŽAN HUMANITARNI TURNIR „KOŠ ZA MILICU“

Najnovije vijesti

Akcija podrške našoj teško bolesnoj sugrađanki, trogodišnjoj Milici, nastavlja se iz dana u dan. Proteklog vikenda bio je to „Koš za Milicu“, humanitarni turnir u basketu i revijalna košarkaška utakmica između  prijedorskog „Spartaka“ i  „Slobode 73“ iz Novog Grada.

Akciju su organizovali mladi uz podršku Međunarodne organizacije za migracije (IOM). Mile Vujasin, lokalni koordinator Međunarodne organizacije za migracije, pojašnjava da su na ideju da se pomogne Milici došli omladinci koji su bili okupljeni na jednoj od njihovih radionica.

Radi se o „Unapređivanju njihovih vještina“, a cilj je da se aktiviraju u lokalnoj zajednici. Jedna od tema je bila ta da upravo mladi ljudi, a članovi radionice sami osmisle svoju aktivnost. Tako je nastao i humanitarni turnir „Koš za Milicu“.

Inače, ovo nije prva akcija koju lokalni koordinatori IOM-a organizuju za pomoć u liječenju naše trogodišnje sugrađanke. U kafeu „Obala“ ranije su organizovali humanitarnu zabavu, tokom koje su takođe prikupljali priloge za teško bolesnu djevojčicu. Slične akcije, najavljuju iz radionica, biće organizovane i ubuduće.

M.Z.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!