Održan inkluzivni čas fizičkog vaspitanja (video)

Za učenike Centra „Sunce“ i korisnike Dnevnog centra Udruženja „Neven“, danas je održan čas fizičkog vaspitanja na otvorenom. Omladinci su jutro započeli sa vježbama i laganim trčanjem, a korisne savjete o zdravom načinu života, mogli su da čuju od atletičarke Lucije Kimani.

– Ja uvijek volim da kažem da se čovjek najbolje osjeća kada je u pokretu. To je najbolji lijek za zdrav način života. To sam poručila i svojim drugarima – rekla je Kimanijeva.

Inkluzivni čas fizičkog vaspitanja organizuje Fondacija „Infohaus“, u okviru regionalnog projekta „Zaštita djece od nasilja i promocija socijalne inkluzije djece sa poteškoćama u razvoju u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj“. Projekat implementira UNICEF BiH, uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u BiH.

-Cilj je da kroz inkluzivne časove u Sarajevu, Prijedoru, Banja Luci i Mostaru pokažemo da ova djeca imaju pravo da učestvuju u svim aktivnostima u svojoj lokalnoj zajednici, kao i svi njihovi vršnjaci – rekla je Mirela Šuman, ispred Fondacije „Infohaus“.

Lokalnu podršku ovom projektu, pružila je Fondacija „Zajednički put“. – Ova djeca su nama, odraslima, svojim primjerom pokazala kako u praksi izgleda socijalna inkluzija, osim što su čuli korisne savjete o zdravom načinu života, oni su se i družili – rekla je Dragana Kosanović, iz Fondacije „Zajednički put“.

M.Šodić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!