Srijeda, 24. Aprila 2024.
7.8 C
Prijedor

ODRŽAN KONCERT ORKESTRA GITARA

NAJNOVIJE VIJESTI

Orkestar gitara Muzičke škole „Savo Balaban“, pod dirigentskom palicom profesora Dragana Marinkovića, održao je sinoć koncert u foajeu Pozorišta Prijedor.

U ovom orkestru su učenici osnovne i srednje Muzičke škole, funkcionišu po malo drugačijem principu, tako da se sinoć, na njihovom repertoaru našla rok muzika aranžirana za klasičnu gitaru. Pred svojim sugrađanima, nekoliko članova orkestra izvelo je i solo tačke, koje su nagrađene gromoglasnim aplauzom. Gost koncerta bila je Sonja Pašagić, učenica Prvog razreda Osnovne Muzičke škole „Savo Balaban“.

slika-koncert-orkestra-gitara

Kako kažu učenici i profesori,  htjeli su da svojim sugrađanima poklone veče gitare pred njihov koncert u Trentu koji će biti održan u subotu, 17. decembra. Nastup Orkestra gitara u ovom italijanskom gradu, rezultat je dobre saradnje ovdašnje Muzičke škole sa Muzičkom školom u Trentu, koja je počela poslije rata.

Gojko Rađenović direktor Muzičke škole „Savo Balaban“ kaže da se  uzvratna posjeta učenika i profesora iz Trenta Prijedoru očekuje u maju za vrijeme Festivala horova „Zlatna vila“. On je dodao da su odlazak učenika i profesora u Trento pomogli Grad Prijedor, Kompanija „ArselorMital Prijedor“, Rudnici željezne rude „Ljubija“, Dom za stara lica i Dom za mušku djecu i omladinu ometenu u razvoju.

M.Stegić