Kulturno-umjetničko društvo “Omarska” godinu na izmaku ispratilo je tradicionalnim novogodišnjim koncertom. U izuzetno bogatom programu uživali su mnogobrojni mještani Omarske, u Domu kulture koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

Pored KUD-a “Omarska”, nastupili su i članovi KUD-a “Dragočaj” iz Banjaluke. Ovaj koncert bio je prilika da se prikažu nove koreografije, ali i da se sagleda šta je urađeno u toku godine. Za ovo kulturno-umjetničko društvo 2019. godina je bila izuzetno godina, možda i najbolja kako društvo postoji. Bilo je putovanja na festivale u inostranstvo, obnovljen je dio narodnih nošnji, a došlo je i do omasovljenja članstva.  

– Iz godine u godinu Dom je sve puniji i puniji, jer narod ovdje voli folklor. Dokaz da mi svake godine napredujemo je činjenica da smo ove godine tokom upisa dobili 40 novih članova. To znači da je naš trud i rad prepoznat od strane djece  – rekao je predsjednik KUD-a “Omarska”, Ranko Anđić.

On je apelovao na sve koji su voljni, kao i na lokalnu zajednicu, da pruže podršku ovom društvu u misiji čuvanja običaja, tradicije i kulture ovog podneblja. U folklornoj, muzičkoj i pjevačkoj sekciji KUD-a “Omarska” okuplja oko 150 članova.

Z.J.

PrethodniU TOKU KAMPANJA “NITI JEDNA ČAŠA PRIJE VOŽNJE” (video)
SlijedećiPOVODOM DANA RS: SVEČANA AKADEMIJA I PROJEKCIJA DOKUMENTARCA O MILANU TEPIĆU