13.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

ODRŽAN OSMOMARTOVSKI ŠAHOVSKI TURNIR ZA DAME

Najnovije vijesti

U organizaciji Šahovskog kluba “Rudar” održan je tradicionalni Osmomartovski šahovski turnir za dame. Prvo mjesto osvojila je Sara Jaćimović, drugo Jovanka Stojčević, a treće Maja Kovrlija.

Na ovom turniru učestvovalo je 12 šahistkinja. Želja organizatora je bila da okupe dame koje su ostavile ili će tek ostaviti traga u prijedorskom šahu. Mlade nade ovog kluba ne kriju zadovoljstvo što imaju priliku da uče od iskusnijih šahistkinja. Jedna od njih je svakako Sara Jaćimović, pobjednik ovog turnira. Jaćimovićeva je osvojila brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Šahovski klub “Rudar” broji oko 50 članova. Iz ovog kluba pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže u novim prostorijama, koje se nalaze na Pećanima. “Redovno se sastajemo i igramo šah. Nama je od velikog značaja što smo dobili nove prostorije, gdje ćemo moći da se okupljamo i organizujemo takmičenja. Hvala gradonačelniku i Gradskoj upravi”, rekla je Branka Gajić, predsjednik Skupštine Šahovskog kluba “Rudar”.

Svim učesnicima turnira uručene su novčane nagrade i po cvijet povodom Međunarodnog dana žena. Osmomartovski šahovski turnir podržala je Gradska uprava Prijedor.

Opširnije u “Novostima” Televizije Prijedor u 20.00 časova.

M.Š.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!