U Prijedoru se protekle subote okupilo 547 sportista iz 43 kluba iz Austrije,  Hrvatske, Slovenije i BiH. Razlog je bio 21. “Shodan Kup 2019”, jedan od najvećih karate turnira u Republici Srpskoj. 

– Impozantan je broj učesnika i nama je drago što možemo da promovišemo svoj grad, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj karate sceni. Karate klub “Shodan” dao je velik doprinos razvoju sporta i uvijek će ga davati. Jer ima kapacitet, kvalitetne trenere i kvalitetne takmičare – rekao je Rajko Vučićević iz KK “Shodan”,  kluba koji je organizator Kupa.

Takmičenje je otvorio gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković. – Ja uvijek kažem da su svi mladi koji se bave sportom već pobjednici. Jer, ujedno treniraju i tijelo i duh, a takođe se i socijalizuju – poručio je Đaković i dodao da Gradska uprava podržava sve sportove u Prijedoru. 

Na kraju, najuspješnija je bila ekipa KK “Regeneracija” iz Velike Kladuše, na drugom mjestu je KK “Sinđelić” iz Banjaluke, dok je trećeplasirana ekipa KBS “Budo” iz Cazina. Za najbolju takmičarku na “Shodan Kupu” proglašena je Iman Ružnić, a za najboljeg takmičara Tarik Salkić, oboje iz KK “Regeneracija”. Titula najuspješnije seniorke uručena je Slavici Čajić iz banjalučkog kluba “Castra”.

Z.J.

PrethodniRadomir Ivković, klinički hipnotizer – HIPNOZA JE MNOGO VIŠE OD ZABAVE NA POZORNICI (video)
Slijedeći„RUDAR PRIJEDOR“ SA TRI GOLA DO NOVA TRI BODA