U Pozorištu Prijedor održan je skup pod nazivom “Dosta je sile”, a okupljenima su se obratili poslanici opozicionih stranaka u Narodnoj skupštini Republike Srpske.  Ponovili su da će zatražiti ostavku ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragana Lukača.

Draško Stanivuković poručio je da će istrajati i u borbi protiv najavljenog povećanja PDV-a, jer je to, kako kaže, novi udar na budžet građana. Kako kaže, nedopustivo je i da se poslanicima u Narodnoj skupštini predoči lažni dokument o ulasku u NATO. – Ovdje se može živjeti mnogo bolje. Ako je udaren jedan čovjek, sutra može biti udaren bilo koji građanin ove zemlje. Ako je falsifikovan dokument u NS RS, to znači da je sva naša Republika Srpska falsifikovana, u smislu da imate izmišljene tendere i nabavke koje su sumnjive i slično – zaključio je Stanivuković.

Narodni poslanik, Jelena Trivić, smatra da aktuelna vlast nije u službi građana i da Republiku Srpsku vodi u pogrešnom smjeru. – Ja nemam čega da se stidim i da se plašim. Mogu svakog čovjeka pogledati u oči i da, na ovaj način, razgovaram sa građanima. Smatram ovo jednim bitnim dijelom političkog života Republike Srpske – izjavila je ona.

Narodni poslanik SDS i predsjednik Glavnog odbora te stranke u Prijedoru, Milan Tubin, upozorio je da se pod hitno mora spriječiti odlazak mladih sa ovih prostora. – Ova zemlja je okovana korupcijom i kriminalom. To svi dobro znamo. Nadam se da ćemo osloboditi Republiku Srpsku, jer ovo je krajnji rok da se nešto promijeni – dodao je Tubin.

Prisutnima se obratio i narodni poslanik, Zoran Vidić. Ovakvi skupovi biće održani i u drugim gradovima Republike Srpske.

B.D.

PrethodniU Prijedoru preko 100 nevladinih organizacija
Slijedeći“PRIJEDOR OPEN 2019”: Najbolji Galić i Mazulovićeva (video)