“Različiti, ali jednako važni”, naziv je stonoteniskog turnira tolerancije, koji je proteklog vikenda održan u našem gradu.Turnir je okupio djecu do 12 godina i djecu sa poteškoćama u razvoju iz nekoliko gradova BiH. Puna hala Sportske dvorane “Mladost”, dokaz je da sport spaja različitosti. Afiniteti mladih su drugačiji, njihove fizičke predispozicije takođe, ali ono što ih vezuje je želja da budu aktivni.

– Na ovaj način obilježili smo Međunarodni dan tolerancije. Još jednom smo pokazali da je Prijedor grad tolerancije, te da su svi naši ciljevi koje smo prije devet godina postavili, ispunjeni – rekla je Azra Pašalić, koordinator “Prve tolerancije Prijedor”.

Održan je i Okrugi sto na temu “Komunikacija u zajednici”, na kojem su učestvovali predstavnici koalicija iz Banja Luke, Prijedora i Doboja, OSCE-a, Centra za socijalni rad, Foruma za bezbjednost, PU Prijedor, gradskih vlasti, nevladinih organizacija, te Stonoteniskog kluba “Prijedor”. – Dobra komunikacija u zajednici podrazumijeva da ljudi razgovaraju. Da postoji komunikacija na osnovi poštovanja, razumijevanja i tolerancije – poručila je Zeljka Mirković, predstavnik OSCE-a.

Koalicija “Prva tolerancija Prijedor” okuplja pojedince koji zajednički rade na unapređenju bezbjednosti i tolerancije u gradu. Međunarodni dan tolerancije ove godine obilježili su u saradnji sa Koalicijom za borbu protiv mržnje iz Banja Luke, Koalicijom “Tolerantno i pozitivno” iz Doboja, te Stonoteniskim klubom “Prijedor” i uz pomoć brojnih sponzora.

M.Šodić

PrethodniLJUBITELJI FOLKLORA UŽIVALI U NASTUPU NOVOSADSKOG ANSAMBLA “VILA” (video)
Slijedeći“SHODAN”: OSVOJENO 12 MEDALJA U BANJOJ LUCI