10.8 C
Prijedor
Nedjelja, 3 Marta, 2024

ODRŽAN SUSRET BORACA 4. BATALJONA (VIDEO)

Najnovije vijesti

Na tradicionalnom susretu boraca 4. batoljana 43. prijedorske motorizovane brigade u Rakelićima, evocirane su uspomene na ratni put jedne od najelitnijih jedinica Vojske Republike Srpske. U njenim redovima bilo je oko 2.000 boraca koji su se istakli u odbrani prostora kojom je stvorena Republika Srpska. Neviđeni herojizam pokazali su u borbama kad su crtane sjevero-zapadne granice Dejtonske Bosne.

Tradicionalno druženje boraca počelo je služenjem parastosa kod Spomen -obilježja poginulim borcima ispred Crkve Vaznesenja Hristovog sagrađene 1856. godine. Nakon polaganja vijenaca odata je dužna pošta za 36 poginulih boraca ove Jedinice.

U sali Društvenog doma u Rakelićima uslijedilo je druženje boraca ove jedinice i gostiju. Saborce, porodice poginulih i njihove potomke, predstavnike Grada, Boračke i Organizacije porodica nestalih i poginulih boraca pozdravio je komandant ove Jedinice Borislav Bojić. Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da su sjećanja još uvijek svježa i da uspomene ne smijemo prepustiti zaboravu.

Učesnici susreta 4. batoljana 43. prijedorske motorizovane brigade, uz druženje, mogli su pogledati i izložbu o ratnom putu ove Jedinice.

M.Bogun