Srpsko kulturno-umjetničko društvo „Dr Mladen Stojanović“ održalo je večeras tradicionalni Završni koncert pred prepunom Dvoranom „Mladost“. Nastupile su sve sekcije ovog društva koje ima oko 300 aktivnih članova: šest folklornih grupa dječijeg uzrasta, izvođački ansambl, dvije postave rekreativaca, muška pjevačka grupa i ženski kamerni hor.

– U SKUD-u sam upoznala mnogo dobrih prijatelja. Volim da igram, a omiljena koreografija mi je „Došlo pismo iz Bosne“ – rekla je Mija Šormaz iz mlađe folklorne grupe.

Lazar Radivojac već četiri godine igra folklor. Kako kaže, ove godine nije putovao sa SKUD-om, pa se raduje gostovanju u Crnoj Gori naredne sedmice. Umjetnički rukovodilac i koreograf, Željko Šormaz, napominje da je Završni koncert jedna od nekoliko velikih manifestacija koje tokom godine organizuju u Prijedoru.

– Ponosni smo kada predstavljamo naš grad na gostovanjima u inostranstvu, ali najteže je nastupati pred domaćom publikom. Trudimo se da uvijek pripremimo nešto novo. Izvođački ansambl večeras je prvi put igrao Igre iz okoline Dimitrovgrada, a i ostale grupe su tri-četiri mjeseca uvježbavale koreografije za ovakve nastupe. Namjera nam je da, od ove godine, uvedemo Mitrovdanski koncert, jer Mitrovdan je slava našeg SKUD-a – rekao je Šormaz.

Završni koncert označava kraj sezone, ali to ne važi za izvođački ansambl pred kojim je više značajnih nastupa u inostranstvu. Po riječima potpredsjednika SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“, Dejana Karlice, predstoji im koncert u Gracu (Austrija) te u avgustu u Montuaru (Francuska) na najvećem evropskom festivalu folklora gdje će s ponosom predstavljati svoj grad, Republiku Srpsku i BiH.

D.S.

foto: Giga

PrethodniTENISKI „PRIJEDOR OPEN”: NAJBOLJI SUVIRĐONKOVA I LUDOŠKI (VIDEO)
SlijedećiOVAJ PRAH PROSUT OKO KUĆE TJERA ZMIJE!!!