U Omarskoj je sinoć održana još jedna tradicionalna „Lažijada“. Ova jedinstvena lovačka manifestacija već 27 godina okuplja velik broj ljubitelja lova i dobre lovačke priče. Centralni događaj večeri svakako je takmičenje u pričanju lovačke priče.

Dragan Jokić iz Omarske

Među šest takmičara, najbolji je ipak bio Dragan Jokić iz Omarske. Njegova priča, za koju tvrdi da je potpuno istinita (osim par malih detalja), o zmiji koja je ujela lovca za drvenu nogu dobro je nasmijala sve prisutne. A njemu donijela titulu naj lažova.

predsjednik organizacionog odbora i vlasnik motela „Peti Neplan“, Željko Romanić

– Smisao „Lažijade“ prije svega je druženje. I svima prepručujemo da u svojim mjestima nađu nekakav povod koji bi okupljao ljude. Jer ovo sve je  puno pozitivnog duha, bez trunke negativne energije – rekao je Željko Romanić, predsjednik organizacionog odbora i vlasnik motela „Peti Neplan“, u  kojem se „Lažijada“ održava.

Bili su tu i gosti iz Srbije, iz Lovačkog udruženja „Trest“ iz Petrovca na Mlavi, koje je pobratimljeno sa organizatorima ove lovačke večeri, Lovačkim udruženjem „Srndać“ iz Omarske.

Aca Gera Životić, počasni predsjednik LU „Trest“

– Za nas pobratimstvo, koje traje 15 godina, znači mnogo. Mi volimo da da dođemo u Potkozarje, ali isto tako volimo da nama dođu gosti u ravnu Mlavu – rekao je Aca Gera Životić, počasni predsjednik LU „Trest“.

Sinoć je organizovana  i tombola, u kojoj su najsrećniji dobili neku od vrijednih nagrada koje će dobro doći lovcima u nekim budućim odlascima u lov, iz kojeg će se sigurno vraćati, ukoliko ne sa plijenom, onda sa dobrim pričama.

Z.J.

foto: Giga

PrethodniKOŠARKA: TREBINJKE U NEDJELJU GOST “MLADOSTI”
SlijedećiTEŠKO POVRIJEĐENA SEDAMNAESTOGODIŠNJA DJEVOJKA