ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA TK „DR MLADEN STOJANOVIĆ“ (VIDEO)

Tenis klub „Dr Mladen Stojanović“ održao je u nedjelju redovnu  godišnju Skupštinu kluba, koja je bila podijeljena u radni, izborni i svečani dio. Na radnom je predstavljen rad kluba u protekloj godini, te plan rada u 2018. godini. Opšti zaključak je da popularnost tenisa opada u cijeloj državi, te da bi se aktivnosti u narednom periodu trebale usmjeriti ka zaustavljanju tog negativnog trenda.

Ono što je prijeko potrebno za napredak tenisera  jeste da igraju što više turnira, smatra trener Nebojša Radetić. – Mi moramo unutar kluba pronaći konstrukciju u kojoj ćemo iznaći način da igrač šaljemo na turnire. Drugo, roditelji će vjerovatno slati djecu na neke trunire. I to je jedini uslovi koji će osigurati da imamo dobre mlade tenisere. Sve ostalo je priča koja neće dati rezultate na duge staze – kategoričan je Radetić.

Na skupštini je izabran novi sastav Upravnog i Nadzornog odbora, te predsjednik i potpredsjednik Skupštine kluba.  Bilo je govora i o sudbini fjučers turnira. – Mi smo apelovali na Ministarstvo porodice, omladine i sporta kako bi se povećao grant za održavanje turnira. Pošto ga  mi bi svojim sredstvima nismo mogli održati, a nismo htjeli dalje da idemo u neke finasijeke dubioze i krize, pa je taj turnir par godina stagnirao. Tako da se nadamo da će Ministarstvo imati razumijevanja,  kako bi već naredne godine mogli ponovo da oživimo turnir  – reko je Nenad Jandrić potpredsednik kluba.

On je dodao da naglasak treba staviti na rad sa djecom, kako bi se podigao rezultatski bilans iz posljednjih par godina. U svečanom dijelu uručene su nagrade tenisreima koji su postigli zapažene rezultate u prethodnom periodu, kao i zahvalnice bišim članovima kluba.

Z. J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!