4.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Novembra, 2023

ODRŽANA KNJIŽEVNA MANIFESTACIJA ”DEVETNAESTI MAJSKI SUSRETI”

Najnovije vijesti

Narodna biblioteka ”Ćirilo i Metodije” povodom Dana i krsne slave, 24. maja – Svetih apostola Ćirila i Metodija organizovala je književnu manifestaciju ”Devetnaesti majski susreti” koja je posvećena promociji mladih autora. U Gradskoj čitaonici okupili su se pisci i pjesnici iz Prijedora, Banja Luke i Novog Grada.

”Večerašnja manifestacija ima veliki značaj zato što je jedna od rijetkih na ovim našim prostorima koja daje mladima priliku da prikažu i pokažu svoju umjetnost”, rekao je  mladi pisac Slobodan Drljača iz Novog Grada.

Iz Narodne biblioteke ”Ćirilo i Metodije” navode i da ove godine organizuju niz aktivnosti povodom obilježavanja  24. maja, Dana biblioteke i krsne slave Svetih apostola Ćirila i Metodija.

”Mi ćemo utorak otvoriti i bibliotečki kutak na pedijatrijskom odjelu Bolnice ”Dr Mladen Stojanović”. Tu će biti doniran naš višak namještaja i veliki broj slikovnica i knjiga kako bi djeci ti bolnički dani bili mnogo lakši”, rekla je Gordana Vila, direktor Narodne biblioteke ”Ćirilo i Metodije”.

Na dan krsne slave biblioteke 24. maja učlanjenje će biti besplatno, a biće dodjeljene i zahvalnice najaktivnijim čitaocima Narodne biblioteke ”Ćirilo i Metodije” i posjetiocima Gradske čitaonice.

V.N.