U Moto klubu “Otpisani” odlučili su da i ove godine organizuju vaskršnju tucijadu za štićenike Doma za lica sa invalidietom. Štićenici su se obradovali, kako kažu, svojim drugarima, a i TV ekipama koje su ih snimale. “Mnogo znači što ste došli jer bez vas ne bi ni bilo ovoga. Meni je drago što ste vi ovdje, a i što su naši radnici ovdje i direktor”, kaže štićenik Petar Akrap.
U Moto klubu “Otpisani” ističu da im je najveća vaskršnja nagrada bio aplauz štićenika Doma kada su dolazili. “Ovo je već drugi put da u toku našeg postojanja dolazimo u Dom da podijelimo jaja i da napravimo turnir sa štićenicima. Vaskrs je najradosniji pravoslavni praznik, a da bi doprinijeli toj radosti mi smo se odlučili da posjetimo Dom u Čirkin Polju i da organizujemo jednu malu tucijadu sa štićenicima. Njihovi predstavnici su pobijedili i lijepo je bilo gledati tu radost”, istakao je Slavko Vrućinić, predsjednik Kluba.
Na veliki hrišćanski praznik uz štićenike su bili i radnici Doma za lica sa invaliditetom. I oni su zahvalni bajkerima na posjeti i poklonima. “Ovom prilikom moram da se zahvalim našim prijateljima iz Moto kluba “Otpisani” koji su izdvojii svoje vrijeme da dođu da zajedno sa nama proslave naš najveći hrišćanski praznik Vaskrs, da daruju svoje vrijeme, da daruju svoju dobrotu i pažnju i da štićenici vide da nisu sami, da pored naših radnika koji svakodnevno brinu o njima, i ljudi iz lokalne zajednice takođe misle na njih”, rekao je Nioola Vujasinović, direktor Doma.
Pored vaskršnjih jaja i paretaka, bajkeri su štićenicima Doma za lica sa invaliditetom poklonili i majice sa natpisom Kluba.


Zoran Sovilj

ODRŽANA KONFERENCIJA „SMEs GO DIGITAL – DIGITALNA TRANSFORMACIJA MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA“ I MEĐUNARODNI NAUČNI SKUP EDASOL 2024.

U prostorijama Panevropskog univerziteta „APEIRON“ u Banjoj Luci, danas je održana Konferencija „SMEs GO DIGITAL – Digitalna transformacija malih i srednjih preduzeća“, kao i  14. Međunarodni naučni skup o ekonomskom razvoju i životnom standardu – EDASOL 2024. Organizator konferencije je Razvojna agencija grada Prijedora „PREDA“, u saradnji sa projektnim partnerima: Udruženjem drvoprerađivača „Klaster DRVO-PD“ i Panevropskim univerzitetom „APEIRON“.


Konferencija „SMEs GO DIGITAL“ predstavljala izuzetnu priliku priliku za MSP da se upoznaju s najnovijim tehnologijama i strategijama digitalne transformacije i primjerima dobre prakse. Cilj ovog događaja bio je poboljšanje pristupa relevantnom znanju i stručnosti, promocija praktičnih alata i primjera digitalne transformacije u MSP, te uspostavljanje kanala informisanja sa specifičnim ciljnim grupama i potencijalnim korisnicima. U prilogu se nalazi saopštenje za medije.
Konferencija “SMEs GO DIGITAL” je dio projekta “REPRO digitalna transformacija sektora drvoprerade (REPRO DI)” podržanog u okviru šireg projekta “Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini / EU4DigitalSME”, kojeg sufinansiraju Evropska unija i Vlada SR Njemačke, a provodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Cilj “REPRO DI” projekta jeste ubrzanje tehnološke i digitalne transformacije malih i srednjih preduzeća (MSP), kako bi se ublažili uticaji COVID-19 na ekonomiju BiH, a realizuje se od novembra 2023. do avgusta ove godine. Više o projektu možete pronaći na sljedećem linku: https://razvojnaagencija.predaprijedor.com/portfolio/repro-digitalna-transformacija-sektora-drvoprerade-repro-di/


Razvojna agencija “PREDA”

Exit mobile version