-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

ODRŽANA „LAŽIJADA“ U OMARSKOJ

Najnovije vijesti

U Omarskoj, u svadbenom salonu „Peti Neplan“, sinoć je održana još jedna tradiconalna „Lažijada“, manifestacija koja okuplja lovce, ali i zaljubljenike u dobru priču, iz svih krajeva Republike Srpske.

Bili su tu i gosti iz Srbije, iz Lovačkog udruženja „Trest“ iz Petrovca na Mlavi, koje je pobratimljeno sa organizatorima ove lovačke večeri, Lovačkim udruženjem „Srndać“ iz Omarske. Vrhunac večeri je bilo nadmetanje lovaca u pričanju lovakih priča, za koje lovci tvrde da su u potpunosti istinite. Po ocijeni stručnog žirija, u pričanju „malo“ začinjene priče bio je Duško Stevanović, gost iz Srbije.

On je ispričao priču o ujedinjenju srpskog naroda kroz fenomem presušene rijeke Drine, i da se sve to imalo proslaviti sa dva vepra koja su se tu našla, i koja su zajedno težila gotovo dvije tone. Naravno, po Stevanovićevom kazivanju, šta znaju lovci šta je 800 kilograma, pa su za posao utovara bila dovoljna dva čovjeka. I to jedan za rep, drugi za uši.

Prošlogodišnji pobjednik Mirko Popović  ovaj put nije uspjeo odbraniti titulu naj lažova, ali njegova priča o zecu kojeg je lovac golog zatekao u sezoni parenja dobro je nasmijala prisutne. U toku večeri organizovana je i tombola, a glavna nagrada bio je automobil.

Z.J.

foto: S. Vrućinić