20.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA AKTIVA ŽENA DEMOS-a

Najnovije vijesti

– Trudiću se da mi, žene DEMOS-a, ne budemo samo dekor, nego da učestvujemo u radu Stranke i rješavamo probleme koji iskrsnu, kao jedna istinska zajednica – poručila je Aleksandra Čanić Kragulj, predsjednica Aktiva žena DEMOS-a Prijedor. Ona je na ovu funkciju imenovana večeras, na Osnivačkoj skupštini Organizacije žena Demokratskog saveza Prijedor, kojoj je prisustvovalo 40 delegata.

– Svaki dan nam prilazi sve veći broj članova. Nadam se da će žene u životu DEMOS-a biti veoma aktivne i da ćemo u svim mjesnim odborima formirati aktive koji će, svojim radom, znanjem, strukom doprinijeti boljem položaju svih žena i rješavanju njihovih problema – naglasila je Čanić Kraguljeva.

Osnivačkoj skupštini Aktiva žena prisustvovao je i Tomislav Prpoš, potpredsjednik DEMOS-a i predsjednik Gradske organizacije Prijedor. On je podsjetio da je u Prijedoru formirano 15 mjesnih odbora, izabrani su organi Stranke, a u narednom periodu bi trebalo da bude formiran i aktiv mladih.

– Pri kraju smo ukupnog formiranja organa i dijelova DEMOS-a u Prijedoru. Sagledavamo procese koji se sada dešavaju u gradu, mi smo dio tih procesa, uključujemo se i mislimo na pravi način. Svakako ćemo dati svoj doprinos rješavanju problema i boljem životu građana – zaključio je Prpoš.

 

D. S.