9.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

ODRŽANA PETA „ŠESNAESTOMAJSKA BICIKLIJADA“ (video)

Najnovije vijesti

U Prijedoru je danas održana peta „Šesnaestomajska biciklijada“ povodom Dana grada, koju organizuju Turistička organizacija grada Prijedora i Biciklistički klub „Kozara“, u saradnji sa Auto-moto savezom RS i AMD Prijedor te Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS. Zbog nedavnih poplava, broj učesnika bio je nešto manji nego protekle godine, kada se ovoj manifestaciji odazvalo preko tri stotine biciklista. Sada su dominirali ljubitelji dvotočkaša mlađeg uzrasta, od kojih su neki vozili u pratnji roditelja. Prijedorčanin Igor Motl na Biciklijadu je došao sa šestogodišnjim sinom Jankom:

– Vrijeme nas je poslužilo. Dobro sam se zabavio, a bicikl inače vozim s vremena na vrijeme. Vjerujem da moj sin nimalo ne zaostaje po kondiciji za mnom – iskren je Motl.

Biciklijada je vožena rutom dugom oko četiri kilometra, a start je bio na Trgu majora Zorana Karlice. Po riječima Darka Dakića iz BK „Kozara“, vozili su centrom grada, preko Pećana, Puharske, Urija, Partizanskom ulicom nazad do gradskog trga.

– Ovo je naša podrška lokalnoj zajednici, jer se Biciklijada održava povodom 16. maja, Dana grada. Cilj nam je popularizacija sporta, biciklizma, zdravog načina života i turističkih potencijala samog grada – rekao je Dakić.

Logističku podršku učesnicima Biciklijade dala je Turistička organizacija Prijedor. Direktorica Amira Ganić pozdravila je dobru volju i pozitivnu energiju ovogodišnjih učesnika, bez obzira na nedavne poplave koje su pogodile Prijedor. Prije starta „Šesnaestomajske biciklijade“, prisutnima se obratio gradonačelnik Milenko Đaković koji je potencirao neke od ciljeva  ove sportske manifestacije, poput njegovanja sportskih navika, fizičke spremnosti i zdravog duha. Prije starta Biciklijade, najmlađi učesnici vozili su na biciklističkom poligonu na gradskom trgu gdje se nalazio i štand sa promo-materijalom BK „Kozara“. Učestvovati su mogli svi građani, bez obzira na godine, dovoljno je bilo da imaju ispravan bicikl, dobru volju i pozitivnu energiju. Kako je poručeno, svi koji su se na kraju današnje rute vratili na cilj, bili su pobjednici.

D. S.