Povećanje boračkog dodatka, te usklađivanje ličnih primanja sa životnim potrebama, u narednom periodu biće prioriteti rada Boračke organizacije grada Prijedora, rečeno je na sjednici Predsjedništva BO Prijedor. Zoran Predojević, predsjednik gradske Boračke organizacije rekao je da će se ubuduće više pažnje posvetiti i obilježavanju značajnih datuma.

-Nakon izbora u BORS, mi u gradskoj Boračkoj organizaciji možemo reći da samo zadovoljni, jer su naši kadrovi zauzeli određena mjesta u organima BORS. Regija ima tri člana Predsjedništva, Prijedor ima dva člana Predsjedništva, te imamo potpredsjednika Odbora porodica poginulih boraca. Vjerujemo da ćemo preko naših predstavnika uspjeti da nametnemo naše inicijative za poboljšanje položaja ove kategorije – rekao je Predojević.

Brojni su problemi boračke populacije, dodaje Predojević, te smatra da se sporo rješavaju. Ovom prilikom dotakao se i NATO bombardovanja 1995. godine na ovim prostorima, te naglasio da se njegove posljedice i danas osjećaju.

-Obavjestili smo nadležne institucije RS o posljedicama tog bombardovanja. O obolijevanju, smrtnosti … Oko desetak boraca RS je čuvalo relej na Lisini, a samo dvojica od njih su danas živa i boluju od karcinoma. Prijedorska Boračka organizacija ce insistirati da se o ovom problemu ozbiljno raspravlja, te da se zauzmu određeni stavovi o bombardovanju ovih terena 1995. godine – dodao je Predojević.

U dosadašnjem radu, on je pohvalio saradnju sa Boračkom organizacijom RS, te Gradskom upravom Prijedor.

M.Šodić

PrethodniU MODRIČI OTVOREN NAJSAVREMENIJI MALOPRODAJNI OBJEKAT TRGOVAČKOG LANCA TROPIC
SlijedećiSA PREDSJEDNIKOM SKUPŠTINE RAZGOVARALO OKO 40 SUGRAĐANA