3.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA POVODOM 50 GODINA POSTOJANJA FK „OMARSKA“

Najnovije vijesti

U Omarskoj je večeras održana svečana akademija povodom jubileja, 50 godina postojanja istoimenog fudbalskog kluba. Uručena su priznanja donatorima, istaknutim fudbalerima i trenerima. Najviše nastupa i golova u istoriji Kluba, imao je Anando Krecelj.

”Iza mene je 389 nastupa i 116 golova. Sve je počelo prije 30 godina, a ogromna je razlika sad u odnosu na početak. Vidim sebe u FK ‘Omarska’ zauvijek, ali kao igrač ne znam koliko ću moći. Nadam se nekom trenerskom angažmanu. Idemo dalje i daćemo sve od sebe da s ponosom predstavljamo Omarsku i grad Prijedor”, rekao je Krecelj.

Predsjednik Kluba Svetozar Krecelj istakao je da je u FK “Omarska” od samog početka, te da je ponosan na sve ono što su dosad postigli.

”Treću godinu se takmičimo u Prvoj ligi Republike Srpske i to je najveći domet do sada. Ove godine dosta smo uradili na infrastrukturi. Većina igrača je iz Omarske. Nastavljamo još jače u narednom periodu”, istakao je Krecelj.

Iz Fudbalskog saveza Republike Srpske poručuju da su ponosni na jubilej FK „Omarska“.

”Sve ovo što su do sada uradili, nešto je na što Fudbalski savez mora biti ponosan. Pokrenut je infrastrukturni projekat za izgradnju pomoćnog terena sa vještačkom travom, što će pomoći FK ‘Omarska’ da još bolje napreduje. Fudbalski savez investira tu 500.000 KM”, naveo je Dejan Lukendić, generalni sekretar Fudbalskog saveza RS.

Podrška Grada nikada nije izostala kada je riječ o Fudbalskom klubu „Omarska“. Tako će biti i u narednom periodu, poručuje prvi čovjek Prijedora.

”Velika mi je čast što sam imao mogućnost da budem predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje ovog značajnog jubileja. Ovo je sportski kolektiv koji ima istoriju, tradiciju i rezultate iza sebe. Mi ćemo ih podržavati u narednom periodu. Lično poznajem ljude koji su u Klubu, drago mi je što su opstali sve ove godine. Ovi momci su iskreni u svojoj namjeri, igraju srcem, igraju za Omarsku i za sport. Zahvaljujući tom jedinstvu, napravili su ovaj uspjeh. Što se tiče pomoćnog terena sa vještačkom travom, Grad se obavezao kroz ugovor sa Fudbalskim savezom da će uraditi sve pripremne radove u vrijednosti od 200.000 KM, te da ćemo dodatnih 200.000 KM uložiti u vještačku travu u narednom periodu”, rekao je Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora.

Fudbaleri „Omarske“ juče su odigrali prijateljsku utakmicu protiv premijerligaša iz Banja Luke, ekipe „Borca“. Konačan rezultat bio je 6:0 za „Borac“.

V.N.