12.8 C
Prijedor
Petak, 29 Septembra, 2023

ODRŽANA „TUCIJADA“ U RAKELIĆIMA

Najnovije vijesti

U prostorijama društvenog doma u Rakelićima sinoć je održana „Tucijada“ koju tradicionalno organizuje Kulturno-umjetničko društvo „Saničani“. Kako kažu organizatori, Rakelići su odabrani da budu domaćin sedme po redu „Tucijade“, zbog velikog interesovanja posjetioca, ali i zbog broja učesnika.

– U danima Vaskrsa, koji se slavi u svim srpskim domovima, mi  smo riješili da organizujemo „Tucijadu“, i od toga smo napravili i jedno malo takmičenje, i to je sad naša tradicija – rekao je predsjednik KUD-a „Saničani“ Zvjezdan Grković.

Oko pedesetak mališana, ali i onih malo starijih, nadmetalo se u tome ko je imao jače jaje.

Uvertira nadmetanju u tucanju vaskršnjih jaja bio je bogat kuturni program u kojem su učestvovala brojna kulturno-umjetnička društva i izvorne pjevačke grupe.

Pored domaćina i organizatora iz KUD-a  „Saničani“, igrom i pjesmom su se predstavili KUD „14. februar“ iz Debeljaka, „Svilen konac“ iz Prnjavora, „Mirkovo kolo“ iz Vrbaške, folklorna sekcija Rasavci i SKUD „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor.

Manifestaciji je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je svim Prijedorčanima hrišćanske vjeroispovijesti čestitao najveći praznik.

– Tu smo povodom Vaskrsa, u obnovljenom domu u Rakelićima, i drago mi je da je prepun djece i njihovih roditelja – rekao je Đaković.

Z. J.