4.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Novembra, 2023

Održana zajednička sjednica Savjeta ministara i Vlade Hrvatske

Najnovije vijesti

Premijer Hrvatske Andrej Plenković ocijenio je danas u Zagrebu da njegova zemlja i BiH imaju intenzivnu saradnju u različitim oblastima, o čemu svjedoči i robna razmjena prošle godine od 4,3 milijarde evra.

Plenković je rekao da je vidljiv kvalitetan rad Savjeta ministara i institucija BiH na evropskom putu, što BiH čini agilnom u ovom procesu.

“Razgovarali smo i o odlagalištu nuklearnog otpada Trgovska gora, Јužnoj gasnoj interkonekciji, realizaciji infrastrukturnih projekata i ostalim značajnim pitanjima”, rekao je Plenković nakon zajedničke sjednice Vlade Hrvatske i Savjeta ministara.

Plenković je naglasio da je Hrvatska zainteresovana za izgradnju Јužne gasne interkonekcije prema BiH, što bi, kako je naveo, bio jedan od velikih projekata.

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto izjavila je danas u Zagrebu da su dobri odnosi BiH i Hrvatske u svim segementima, ali da je cilj njihovo dodatno unapređenje.

Krišto je istakla da je na zajedničkoj sjednici Vlade Hrvatske i Savjeta ministara razgovarano o svim važnim pitanjima, uključujući i problem Trgovske gore, gdje Hrvatska blizu granice BiH planira da skladišti nuklearni otpad.ATV