U cilju promocije Republike Srpske u Srbiji u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji u periodu  po peti put je održana  manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“. Ova manifestacija koja kroz različite programske aktivnosti, ideje i projekte na nov i jedinstven način predstavlja Republiku Srpsku, njene gradove, prirodne ljepote, umjetnike i stvaraoce iz različitih sfera djelovanja.

Programom i aktivnostima ovogodišnje manifestacije obuhvaćeno je nekoliko gradova  Srbije (Beograd, Novi Sad, Subotica, Vršac, Vranje, Kraljevo, Kruševac, Užice…). Namjera organizatora je da Srbiji i njenim građanima predstavi turističku potencijale kroz promociju njene privrede, prosvjete, nauke, kulture, umjetnosti i sporta, a sve to u saradnji sa Srbijom i njenim privrednicima, naučnicima, umjetnicima i sportistima.

Manifestacija je zvanično otvoreno 15. septembra u Beogradu u Narodnom pozorištu, a zatvorena 21. septembra u Novom Sadu u Srpskom narodnom pozorištu.

Na poziv TORS-a, Turistička organizacija grada Prijedora je u;estvovala ne prezentaciji koja je održana u Novom Sadu, na Trgu ispred Gradske kuće.

Na zajedničkom štandu Republike Srpske, Turistička organizacija grada Prijedora se predstavila sa promotivnim materijalima putem kojih su predstavljeni turistički potencijali grada Prijedora.

KV

PrethodniBOLNICA I DOM ZDRAVLJA IMAJU DEVET SANITETSKIH VOZILA (VIDEO)
SlijedećiATLETIKA: NOVI USPJESI SLAVIŠE BUNIĆA I BOŽIDARA VUJIĆA