U cilju promocije Republike Srpske u Srbiji u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji u periodu  po peti put je održana  manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“. Ova manifestacija koja kroz različite programske aktivnosti, ideje i projekte na nov i jedinstven način predstavlja Republiku Srpsku, njene gradove, prirodne ljepote, umjetnike i stvaraoce iz različitih sfera djelovanja.

Programom i aktivnostima ovogodišnje manifestacije obuhvaćeno je nekoliko gradova  Srbije (Beograd, Novi Sad, Subotica, Vršac, Vranje, Kraljevo, Kruševac, Užice…). Namjera organizatora je da Srbiji i njenim građanima predstavi turističku potencijale kroz promociju njene privrede, prosvjete, nauke, kulture, umjetnosti i sporta, a sve to u saradnji sa Srbijom i njenim privrednicima, naučnicima, umjetnicima i sportistima.

Manifestacija je zvanično otvoreno 15. septembra u Beogradu u Narodnom pozorištu, a zatvorena 21. septembra u Novom Sadu u Srpskom narodnom pozorištu.

Na poziv TORS-a, Turistička organizacija grada Prijedora je u;estvovala ne prezentaciji koja je održana u Novom Sadu, na Trgu ispred Gradske kuće.

Na zajedničkom štandu Republike Srpske, Turistička organizacija grada Prijedora se predstavila sa promotivnim materijalima putem kojih su predstavljeni turistički potencijali grada Prijedora.

KV