-1.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

ODRŽANI MAJSKI SUSRETI MLADIH PJESNIKA

Najnovije vijesti

Mjesec maj u gradu na Sani, prepoznatljiv je i po tradicionalnim  Susretima mladih pjesnika. Ove godine, ljubitelji lijepe pisane riječi, sastali su se u Gradskoj čitaonici.

Anela Sejarić Vujinović, organizator i domaćin

– Pjesnička manifestacija okupila je 10 mladih pjesnika iz Ljubljane, Beograda, Banja Luke, Novog Grada i Prijedora. Ovi susreti su jako bitni za sve njih, mi se svake godine trudimo da promovišemo što više mladih talenata. Jer, vjerujte ima ih puno, pogotovo na našim prostorima i čekaju svoju priliku – rekla je Anela Sejarić Vujinović, organizator i domaćin ovog pjesničkog susretanja.

Govoreći o značaju Susreta mladih pjesnika, Mara Ećim direktor Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“, istakla je da je veoma važno da se njeguje poezija.

– Iza svih ovih manifestacija, iznjedrili smo nove književnike koji su se već afirmisali. Mogu da kažem da već imamo imena koja su prepoznatljiva u Republici Srpskoj i šire, jer brojne nagrade stižu i iz drugih zemalja u okruženju –  dodala je Ećimova.

Mlade pjesnike i ove godine podržale su i njihove starije kolege, od kojih godinama imaju neizmjernu podršku kada je književnost u pitanju.

Pjesničko veče upotpunili su učenici osnovne i srednje Muzičke škole „Savo Balaban“.

Trinaesti majski susreti mladih pjesnika održani su u organizaciji Društva književnika „Snaga riječi” Prijedor, a u okviru obilježavanja Dana Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije”.

Više fotografija sa ovog događaja možete pogledati OVDJE!

M.Stegić

foto: Giga