22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

ODRŽANI „SUSRETI ISPOD STAROGRADSKIH LIPA“ (video)

Najnovije vijesti

U Starom gradu, kraj rijeke Sane održani su 4. „Susreti ispod Starogradskih lipa“. Kako su nam rekli organizatori cilj je okupljanje i druženje, kako mještana Starog grada, tako i njihovih komšija koji već godinama žive u inostranstvu.  Amir Oklopčić, predsjednik Udruženja građana „Starogradske lipe“ koje je organizator ovih susreta rekao je da se trude da se svake godine okupe u što većem broju, a tako je bilo i ovaj put.

Šetalište kraj rijeke Sane u Starom gradu krase lipe stoljećima stare, a po njima ovi susreti dobili svoj naziv. Kako su nam ispričali učesnici, želja im je bila da u ovim ljetnim danima ožive brojne sadržaje na Sani, rijeke pored koje su odrasli.

Srećni su, kažu, kada se okupe na ovom mjestu, razmjene iskustva, popričaju, uz druženje hranu i piće, te brojne sportske aktivnosti. Muris Ćirkić, predsjednik MZ Raškovac kaže da organizuju brojne manifestacije kao što su „Dani dijaspore“ i druge, te da je ovo jedna od mlađih, a najbrojnija što se tiče učesnika. Simboličnim donacijama, te prodajom poslastica, učesnici „Susreta ispod Starogradskih lipa“ skupili su novčana sredstva koja će usmjeriti za uređenje obale rijeke Sane, te za druge namjene u ovoj mjesnoj zajednici.

Ovi susreti održani su u okviru „Prijedorskog ljeta kulture“. 

M.Šodić