19.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

ODRŽANI SUSRETI REZERVNIH VOJNIH STARJEŠINA (video)

Najnovije vijesti

Proteklog vikenda u našem gradu, održani su 25. Susreti rezervnih vojnih starješina Republike Srpske, Srbije i Crne Gore. Na ovim susretima, koji nose naziv „Mostovi prijateljstva“, okupile su se starješine iz Vrbasa, Bečeja, Plužina, Nikšića, Banjaluke i Prijedora.

 – Ovo druženje ne prestaje, s obzirom da imamo slične navike i tradiciju. Prijateljstvo nas je održalo sve ove godine i zato ove susrete pokušavamo održati – rekao je Radovan Rajilić, predsjednik Udruženja rezervnih vojnih starješina Prijedor.

Branko Pavić, predsjednik Organizacije rezervnih vojnih starješina Nikšić rekao je da su prvi susreti rezervnih vojnih starješina organizovani na Sutjesci 1971. godine, te da su se od tada svake godine smjenjivali domaćini, a da su posljednji u bivšoj Jugoslaviji održani upravo u Nikšiću 1991. godine.  Susreti su započeli Svečanom akademijom koju su priredili domaćini. Položeni su vijenci na spomenik “Za krst časni”, a organizovana je posjeta spomen-kompleksu “Kameni cvijet”, kao i istorijskim i kulturnim znamenitostima grada Prijedora.

Prijem za učesnike susreta priredio je gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković koji je tom prilikom rekao da su ovo mirnodopski susreti ljudi koji su bili oficiri i stvorili velika prijateljstva u tri republike.

M.Šodić

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!