Fudbalski klub „Rudar Prijedor“sinoć je bio domaćin donatorske večeri, kojoj su prisustvovali brojni predstavnici privrednog, društvenog i sportskog života, kao i lјubitelјi fudbala.

Ideja iza ove večeri je da se na jednom mjestu okupe sadašnji i potencijani partneri prijedorskog prvoligaša, upoznaju sa ponudom o saradnji. Ovo je prva ovakva veče, a ideja je da ona postane tradicionalna, rekao je predsjednik „Rudar Prijedora“ Darko Milunović.  Sponzori i prijatelјi kluba su  potrebni, jer klubovi trenutno ne mogu da se oslone samo na prihode od transfera igrača, TV prava i prodaje ulaznica, dodao je on. – To nije samo problem „Rudara“, već generalno fudbala u RS i BiH. Ono na šta se mi oslanjamo je pomoć lokalne uprave i pomoć sponzora. Ideja je bila da se organizuje donatorsko veče kako bi otpočeli neke infrsatrukturne projekte, kao i da povećamo našu tekuću likvidnost – rekao je Milunović.

Donatorskoj večeri prisustvovao je i Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport, koji je pohvalio napopre koje je nova uprava „Rudara“ uložila kako bi stabilizovala klub. – Ministrstvo porodice omladine i sporta RS pomagaće sve fudbalske klubove, u onom smjeru koji najviše podrazumijeva rad sa omladisnkim kategorijama.  Sigurno ćemo, u narednoj godini“ podržati i „Rudar Prijedor“. A već sad znamo da planiraju da rade na dva-tri manja projekta u kojima ćemo i imi sigurno učestvovati – izjavio je Đuran.

Okuplјenima se obratio i gradonačelnik Milenko Đaković, koji je pozdarvio ovu aktivnost i pohvalio sve one koji su volјni da pomognu da se sportistima omoguće bolјi uslovi za dalјi rad. Kako je rekao gradonačelnik, „Rudar“ je klub sa dugom tradicijom, kroz koji su prošli brojni veliki fubaleri i treneri, izrazivši očekivanje da će svi dati svoj doprinos kako bi klub zadržao svoje mjesto u svijetu fudbala. Prisutnima su predstavlјeni sponzorski paketi i marketinške usluge koje može ponuditi „Rudar“. Paketi se cjenovno kreću od 1.200 KM do 80.000 KM, ali iz „Rudara“ poručju da su spremni prihvatiti i veće ponude, ukoliko neko pokaže takvo interesovanje.

Z.J.

PrethodniALTERNATIVNA MJERA, RAD U JAVNOM INTERESU (video)
SlijedećiIN MEMORIAM – ROBERT TRAMPUŽ