Crveni krst Prijedor organizovao je danas gradsko takmičenje iz Programa „Upozorenje na opasnost od mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava“, na kojem su prijedorski osnovci pokazali svoje znanje iz ove oblasti.

Prvo mjesto, ekipa OŠ “Kozarac” iz Kozarca

Pobjednik ovog takmičenja je ekipa Osnovne škole „Kozarac“ iz Kozarca. Drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ „Petar Kočić“, a treće ekipa OŠ „Branko Ćopić“. – Srećni smo. Prvo mjesto nama mnogo znači. Pored toga što smo se takmičili, naučili smo nešto novo o minama, što ćemo prenijeti ostalim vršnjacima – rekla je Amina Jakupović, predstavnik pobjedničke ekipe OŠ „Kozarac“ iz Kozarca.

Drugo mjesto, ekipa OŠ “Petar Kočić” Prijedor
Treće mjesto, ekipa OŠ “Branko Ćopić” Prijedor

Cilj takmičenja je da se omladina upozori na opasnost koja vreba svakog trenutka. – Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti kojom Crveni krst doprinosi podizanju svijesti o opasnostima koje donose zaostale mine i druga neeksplodirana ubojna sredstva – rekao je Zoran Veselinović, sekretar GO Crvenog krsta Prijedor. Takmičenje je održano u saradnji sa Odsjekom civilne zaštite Prijedor.

Pobjednici ovog takmičenja predstavljaće Prijedor na predstojećem regionalnom takmičenju, koje će biti održano u Novom Gradu, 10. decembra.

M.Šodić

PrethodniPRIJEM ZA UČESNIKE „PRIJEDORSKOG LJETA KULTURE“
SlijedećiBorački dodatak mora biti veći