18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

Održano Republičko prvenstvo u džudou

Najnovije vijesti

Protekle subote Prijedor je bio domaćin Prvenstva Republike Srpske u džudou za kadete, kadetkinje, pionire i pionirke, na kojem je učestvovalo oko 250 takmičara iz 30 klubova. Tehnički organizator bio je domaćin, Džudo klub „Kozara-Željezničar“.

Trener ovog kluba, Zoran Dragojević, poručio je da je ovaj turnir dobar način da se počne obilježavati pola vijeka džudoa u gradu na Sani, sporta koji je u ekspaniziji u RS. – Džudo zaista uzima veliki zamah u RS, ali i Bosni i Hercegovini. Sa početkom projekta „Džudo u škole“ dolazi do omasovljenja ovog sporta na prostoru cijele nekadašnje Jugoslavije – rekao je Dragojević.

Takmičenje je otvorio gradonačelnik, Milenko Đaković, koji se bavio džudom. Njemu je uručena diploma majstora ove vještine prvi dan. On je mladim džudistima poručio da je riječ o borilačkoj vještini koja gradi ne samo fizičku spremnost, već i snagu ličnosti. – Ja bih džudo pohvalio kao sport koji odgaja i koji stvara sve osobine zrelog čovjeka. I zato mi je drago što je mnogo mladih uključeno u ovaj sport – dodao je Đaković.

Džudo klubu „Kozara-Željezničar“ stigle su pohvale za odličnu organizaciju takmičenja, na koju su kako kažu učesnici, tokom godina navikli.

Z.J.