15.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

ODRŽANO VEČE KULTURNOG STVARLAŠTVA U GORNJIM ORLOVCIMA

Najnovije vijesti

Proteklog vikenda Gornji Orlovci bili su domaćini manifestacije „Veče kulturnog stvaralaštva“.  Pred mnogobrojnom publikom nastupili su učenici OŠ „Petar Kočić“ iz Prijedora i Područnog odjeljenja u Gornjim Orlovcima, folklorni ansambl KUD-a „Kozara“ iz Prijedora, vokalni solisti i narodni umjetnici.

kulturno-stvaralastvo-3

Pored pjesme i igre, prisutni su mogli da vide i fotografije sa izložbe „Prijedor u objektivu“, čiji su autori prijedorski studenti Akademije umjetnosti u Banja Luci. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je izrazio veliko zadovoljstvo zbog toga što je društveni dom u Gornjim Orlovcima bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

– Čestitam im na organizaciji ove manifestacije i želim da se što više druže i da ovaj dom koriste u slične svrhe i ubuduće – poručio je Đaković.

 

Cilj  manifestacije „Veče kulturnog stvaralaštva“ jeste promocija rada kulturnih stvaralaca i oživljavanje kulturnog života na selima. Pokrovitelj manifestacije je Grad Prijedor, medijski pokrovitelj IPC „Kozarski vjesnik“, a prijatelji manifestacije su: „Autotransport Prijedor“ i Tvornica keksa i vafla „Mira”.kulturno-stvaralastvo-2

Z.J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!