Treningom i zajedničkom fotografijom, Omladinski fudbalski klub “Braća Đurovski”, Prijedor, obilježio je deceniju rada. Sedamdesetak članova, različitih uzrasta i nacionalnosti, uključujući i osobe sa invaliditetom, sa radom su počeli 2007. godine pod motom “Škola fudbala za sve”.

U selekcijama Kluba trenutno je 105 članova: kolibri, pjetlići, predtakmičari, pioniri, kadeti i juniori. Zoran Petković, jedan od osnivača Kluba, kaže da su vatreno međunarodno krštenje imali na turniru u Zemunu. Petogodišnjaci su, tom prilikom, upoznali fudbalske virtuoze, fudbalske legende Jugoslavije, braću Milka i Boška Đurovskog, čije ime nose. Dodaje da su “bez kuće i kućišta, terena”, a njihove početne korake pomogli su FK “Žitopromet”, ustupajući im teren, te “Rudar-Prijedor”. Selekcije OFK “Braća Đurovski”, uz domaće terene, imale su zapaženo učešće na međunarodnim turnirima i “festivalima fudbala”. Svjedoče o tome pehari, diploma, medalje, zapisi u štampanim i elektronskim medijima. U Francuskoj, Tuluzu, generacija 2005. godište, bila je druga, a istu poziciju zauzeo je u italijanskom Trentu godinu mlađi tim.

Uz pobjede na turnirima  u Brodu i Makarskoj, sa sjetom pričaju o nastupima u Sloveniji, Hrvatskoj, gostovanjima u Srbiji, a posebno “Kući fudbala“ Srbije. Tome treba dodati i učešće na omladinskim ligama fudbalskih saveza RS i  BiH.

Klub je jedan od rijetkih u kome igraju djevojčice, radi pet trenera, volontera. Na stavci bilans stanja i uspjeha (novca) stoji nula. Nemaju podršku međunarodnih partnera i resornog ministarstva. Nadaju se da će, i u tom pogledu, biti promjena nabolje.

M.Bogun

PrethodniPRIJEDOR RASPOLAŽE SA 66 SOCIJALNIH STANOVA (VIDEO)
SlijedećiIZBOR SPORTISTE RS: MEĐU KANDIDATIMA SANJA MILOJICA