Premijer Republike Srpske, Radovan Višković je istakao da će od danas početi i aktivnosti Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske i resornog ministarstva u Federaciji BiH, dogovorene na zajedničkom sastanku u Doboju u petak, 13. marta, da donesu uredbu na ograničavanje marži na osnovne životne namirnice i zaštitnu opremu.

Višković je istakao da 5. mart treba da bude referentni datum, odnosno da cijene budu na nivou onih koje su važile tog datuma. “Imamo saznanja da određeni marketi, pa čak i apoteke podižu nekontrolisano cijene zaštitne opreme i određenih osnovnih životnih namirnica”, rekao je Višković. Premijer Republike Srpske je istakao da će od danas biti zabranjeno svako službeno putovanje službenika javnih institucija van BiH i Republike Srpske u susjedne zemlje, EU i druge zemlje gdje je registrovan virus korona.

Višković je istakao da su sve propisane mjere preventivnog karaktera, pa sugeriše svim načelnicima opština i gradonačelnicima da slijedeći primjer Vlade, Banjaluke i nekih drugih lokalnih zajednice da donesu takve mjere.

Prema njegovim riječima, nema prostora da neko odlučuje po vlastitoj volji, nego je u pitanju zdravlje građana zbog čega se svi moraju odgovorno ponašati.

SRNA

Prethodni“ELEKTROKRAJINA”: KORISTITI TELEFON I MEJL
SlijedećiU PRIJEDORU NEMA VIRUSA KORONA: Mjere Štaba kontrolišu inspekcija i komunalna policija (VIDEO)